De titel van dit boekje geef de indruk dat we Toen en Nu foto’s van de Slag om Arnhem krijgen te zien. Echter blijkt echter niet het geval te zijn. Wel zijn er aan aantal Toen en Nu foto’s maar het veel foto’s zijn in 1944 genomen of moderne foto’s die echter geen verband met elkaar hebben. De begeleidende tekst geeft wel een duidelijk overzicht van het verloop van de slag met weglating van detailles. De gebruikte kaarten zijn duidelijk en soms aangevuld met luchtfoto’s.  In de bibliografie worden een beperkt aantal bronnen genoemd die gebruikt zijn.

Onvermijdelijk is het dat er enkel foutje in het boek zijn ingeslopen. De Poolse adelaar, pag 7, is niet het embleem van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade Groep maar het de Poolse parachutistenembleem.  Op pagina 11 is het monument in Heelsum afgebeeld niet het Eethuys Airborne aan de Telefoonweg. Op pagina 14 staat per abuis dat de landingen op 16 september waren In het voertuig van generaal Kussin zaten niet 3 maar 4 man, pagina 29. Er zijn niet 2 maar 3 17 ponder anti- tankkanonnen overgebleven en bij het Airborne Museum opgesteld, pagina 54.
Het geheel is een fraai boekje geworden dat de moeite waard is om te lezen en mee te nemen tijdens wandelingen in Oosterbeek en Arnhem.

 • Toen en Nu
 • Arnhem Market Garden 1944
 • Simon Forty & Tom Timmermans,
 • ISBN 978 90 453 2225 4
 • BBNC uitgevers Amersfoort 2017
 • 64 pag, geill, deels kleur.

(W. Boersma)

1 antwoord
 1. Marc stenssen
  Marc stenssen zegt:

  Een prachtig overzichtelijk boekje. Goed dat hier op de kleine foutjes gewezen wordt, die kunnen direct aangepast worden. Ik heb nog een foutje gevonden. Op de foto op blz 20 en 21 staat bij A dat het om de A12 gaat. Die ligt echter veel hoger en is maar nauwelijks te zien. Dit stuk bij A is nog de A50.
  Dit kan voor verwarring zorgen vandaar mijn reactie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.