AIRBORNE STORIES wandel-app

Begin 2018 is de Airborne Stories app opgeleverd. Sindsdien wordt de app al goed gevonden in de appstore, het gebruik zal echter flink toenemen omdat de app ook is opgenomen in de ‘Eropuit’ pagina van het museum Hartenstein.

Wat is ‘Airborne Stories’?

Airborne Stories bestaat uit een wandelroute en een app die je kan downloaden op je mobiele telefoon. Je zet de app aan, je volgt de route en op 25 plekken in de stad krijg je een verhaal te horen over wat er zich daar in de septemberdagen van 1944 heeft afgespeeld.

De app is ontwikkeld door twee Arnhemmers, Erik Vos en Marko van der Vegt. Ze wonnen er een prijsvraag van de gemeente Arnhem mee. “We wilden iets maken dat het verleden met het heden verbindt…” vertellen de twee makers. “Op een hele rechtstreekse manier. Je staat op een plek, en door het verhaal dat je hoort word je teruggeworpen in de tijd. Het is geen voorgelezen geschiedenislesje, maar een levendig hoorspel. De verteller stelt af en toe een prikkelende vraag. Wat zou jij doen? Hoe zou jij reageren als je huis in brand staat?”

Ga naar de ‘Eropuit pagina van het museum

2 antwoorden
 1. Koen Kleinleugenmors
  Koen Kleinleugenmors zegt:

  Twee vragen:
  Vraag 1. Onlangs heb ik de Airborne Stories App geinstalleerd op mijn Iphone. Zondag 25 februari wilde ik een wandeling maken in Arnhem met behulp van deze app, maar de app bleek niet te werken. De 2 vrijwilligers achter de balie bij het Airborne Museum at the Bridge wisten me te vertellen dat de app al langer niet werkt. Mijn vraag is of de app kan worden aangepast zodat deze weer bruikbaar is.
  Vraag 2. Bij het Jacob Groenewoudplantsoen (Rijnkade Arnhem) staat een metalen plaatje met een verwijzing naar Airbornstories.nl. Deze site werkt niet. Kan deze site weer bereikbaar worden gemaakt?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.