,

Wil Rieken overleden

Vrijdag 24 juli 2020 is in Doorwerth Wil Rieken op 85-jarige leeftijd overleden. Wil behoorde bij de eerste z.g.  “Bloemenkinderen” van Oosterbeek, die in september 1945 bloemen legden op de graven van de gevallen Britse militairen tijdens de eerste Airborne-herdenking. Het zou het begin worden van een grote traditie die tot op de huidige dag voortduurt.

Wil Rieken zou haar hele leven verbonden blijven met het levend houden van de herinnering aan de Slag om Arnhem en het herdenken van de gevallen Britse en Poolse militairen. Zo was ze decennia lang gastvrouw op de Airborne-begraafplaats tijdens de jaarlijkse herdenking, was ze meer dan 25 jaar vrijwilliger in het Airborne Museum en notuliste en adviseur/extern vertegenwoordigster van het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum. In die laatste rol was ze een veel en graag geziene gast bij allerlei Airborne-activiteiten in Gelderland. Voor al haar werkzaamheden voor de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum werd ze in 2013 benoemd tot Lid van Verdienste. Voor al haar activiteiten werd ze enkele jaren later eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Aanstaande vrijdag 31 juli 2020 zal Wil Rieken na een besloten kerkdienst worden  begraven in Oosterbeek. Tijdens de rit naar de Algemene Begraafplaats Oosterbeek zal bij de ingang van de Airborne Begraafplaats worden stil gehouden, waarna een korte herdenkingsplechtigheid zal plaats vinden. Namens de familie wordt u van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Met in acht neming van de formele Coronaregelgeving, kan de Airborne-gemeenschap zo afscheid nemen van Wil Rieken, op een plaats die voor haar zoveel heeft betekend. Daarna volgt in besloten familiekring de bijzetting op de Algemene Begraafplaats.

De korte plechtigheid zal om 12.00 uur plaats vinden. U wordt verzocht rond 11.45 uur aanwezig te zijn.

Wil Rieken is opgebaard in Uitvaartcentrum Mijnhart, Utrechtseweg 220 te Oosterbeek alwaar geen bezoek.

6 antwoorden
 1. Paul Tirion
  Paul Tirion zegt:

  Wil Rieken zal mij bijblijven als iemand die met hart en ziel diverse Airborne activiteiten heeft ondersteund. En goede contacten had met de Britse veteranen.
  Kritisch, maar altijd opbouwend zo ken ik haar uit mijn periode als bestuurslid van het Airborne Museum. Het museum heeft veel aan haar inzet te danken!

  Beantwoorden
 2. Saravia
  Saravia zegt:

  Wil was mijn buurvrouw,van af het begint klick tussen ons,en de korte tijd dat ik haar kende,heb geleerd om haar te waarderen,zij was altijd vrolijk aardig. Wil ik zal je missen.❤

  Beantwoorden
 3. Scott O’Brian
  Scott O’Brian zegt:

  Thank you for your selfless commitment Wil. As a modern day veteran it’s something that along with those that went before me, value immensely. Your devotion to keeping the memories of our fallen husbands, brothers and sons alive means a lot to the British miltary community and the relatives.

  I hope there is a heaven and you finally get to meet William Edmond. Thank you, much love and thoughts to your family and many, many friends.

  Beantwoorden
 4. Ria Janssen
  Ria Janssen zegt:

  Beste Jop,
  Via de krantenartikelen vernamen wij van het overlijden van je moeder, Wil Rieken. Namens de oud-collega’s van PBNA bieden we je onze condoleances aan. Wij verliezen in Wil een zeer gewaardeerd collega, altijd aanwezig bij de uitstapjes van onze Club van ‘Jonge Senioren’.
  We zullen haar missen.
  Namens allen, Carel Hagenbeek en Ria Janssen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.