Report of operations 1 Airborne Division

Begin 2000 ontving ik een stapel van meer dan driehonderd A4’tjes van onbekende herkomst. Uit de verschillende teksten bleek dat het ging om operatiebevelen en rapporten over Operation Market. Doordat het volledig door elkaar lag was het eigenlijk onbruikbaar. In de afgelopen jaren is een aantal malen geprobeerd de puzzel op te lossen en de verschillende documenten bij elkaar te zoeken, helaas vergeefs. Recent is echter een index gevonden waarmee het document weer samengesteld is! Onderstaande link opent een pagina waar de index is vastgelegd en voorzien van links naar de verschillende documenten.

Helemaal onderaan staat een link naar puzzelstukken die nog over zijn gebleven. Als iemand weet waar ze thuis horen dan hoor ik dat graag. Het originele rapport moet schitterende kaarten hebben die ik graag zou toevoegen aan het rapport. De zeer vage zwart/witte kaarten zitten zijn ook opgenomen in het bewuste bestand onderaan de pagina. Heeft u toevallig betere versies die u wil delen? We horen het graag!

(De documenten staan op de omgeving voor leden en zijn alleen voor hen zichtbaar – pdf format)
1 Airborne Division Report of operation Market

2 antwoorden
  1. Roland
    Roland zegt:

    Gaaf, leuk om te zien dat de VVAM nu ook echt stappen in het huidige digitale tijdperk maakt en dit soort generieke stukken voor leden openbaar ter beschikking stelt. M.i. één van de redenen voor het bestaansrecht van deze Vereniging. De zoek-functionaliteit in deze informatie en de Nieuwsbrieven / Ministories levert (i.i.g. bij mij) nog wat technische problemen op! Ben echt benieuwd hoe deze site zich verder gaat ontwikkelen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.