Pegasus – de documentaire- Wageningen

Vanaf donderdag 6 oktober 2022 is de documentaire “Pegasus“ te zien in het Heerenstraat Theater in Wageningen.

De film vertelt het verhaal van de grootste militaire vluchtoperatie, tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit door de Duitsers bezet gebied. Tijdens deze Operatie Pegasus 1. wisten 138 Britse militairen, waaronder ook enkele andere Geallieerden soldaten, op miraculeuze wijze vanaf de Veluwe te ontsnappen naar de zuidoever van de Rijn.

In deze documentaire van Herman Rolleman komen Britse militairen en Nederlandse verzetsmensen aan het woord, die in oktober 1944 een hoofdrol hebben gespeeld bij deze legendarische actie. Zo vertellen de Engelse officieren Tony Hibbert en Digby Tatham Warter en de Lunterse verzetsman Herman van de Kaa hun bijzondere verhaal. Voor deze documentaire is gebruik gemaakt van nog nooit eerder getoond historisch filmmateriaal uit de regio rond de gemeente Ede. Belangrijke kerngebeurtenissen zijn voor deze productie nagespeeld door acteurs.

Zie bijgaande link met uitvoerige informatie: https://www.heerenstraattheater.nl/movies/2057/17/pegasus

De documentaire “Pegasus” is een productie van het militair-historisch en defensie internetkanaal The Pegasus Channel.

Meer informatie over deze historische documentaire en data en kaartverkoop vindt u ook op de site van The Pegasus Channel. www.thepegasuschannel.net

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.