LEZINGEN EN DEBAT OVER PLUNDER IN OORLOGSTIJD

Op 23 maart a.s. organiseert het Infocentrum WO2 te Nijmegen een avondprogramma waarin twee sprekers een lezing geven over plunderingen vanuit een historisch perspectief. Om 19:00 openen de deuren en om 19:30 trappen we af met dr. Paul H.M. Thissen (historisch geograaf, regisseur Erfgoed bij Provincie Gelderland). Hij zal vertellen over de plunderingen door geallieerde soldaten in 1944-1945. Na een korte pauze zal dr. Christ Klep (militair historicus en publicist) het stokje overnemen en plundering door de tijden heen belichten, van vroegere oorlogen tot de actualiteit, onder andere in Oekraïne. Na de lezingen is er ruimte voor vragen uit het publiek en debat tussen de sprekers en de zaal. Om 21:45 loopt het programma teneinde en kun je nog genieten van een drankje bij het Lindenberg Café!

De entreeprijs is € 7,00 p.p. en kan alleen per pinbetaling worden voldaan bij het Infocentrum WO2. De Museumkaart is NIET geldig.

Reserveren is noodzakelijk. U kunt uw reservering doorgeven via welkom@infocentrumwo2.nl o.v.v. “Lezing Plunder”, of via 024-3974404.

Voor meer informatie, kijk op https://infocentrumwo2.nl/wat-is…/activiteiten-infocentrum

#vrijheid #tweedewereldoorlog #nijmegen #plunder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.