Kunstzinnige herdenkingstegel toch bewaard gebleven

In de jaren ’80’ van de vorige eeuw hebben een paar bijzondere plekken van de slag om Arnhem een tegel gekregen waar een afdruk in verwerkt zat.  Op de afdruk was het silhouet zichtbaar van een Duitse soldaat die daar volgens de overleveringen ergens in de buurt in die houding was aangetroffen na de oorlog. Een bijzonder verhaal dat bleef hangen.

Achteraf blijkt het niet te gaan om een lokaal gevonden vermiste soldaat maar een bekende foto van het oosfront met een gesneuvelde Duitser in de sneeuw als onderwerp. Dat de foto ergens op de Russische steppes was gemaakt doet geen afbreuk aan de boodschap. Zo moet men in de jaren ’80’ ook gedacht hebben bij het ontwerpen van deze tegel. Door de vernieuwing van trottoirs en verbreding van wegen was er voor zover ik weet nog maar 1 overgebleven die nu volgens mij het loodje had gelegd door de verbouwing van Museum Arnhem.

Namens de vereniging heb ik bij de gemeente geinformeerd of de tegel nog in veiligheid was gebracht en gelukkig…. hij komt terug op dezelfde locatie.

Hulde voor de projectmanager , de werkvoorbereiders en het meldsysteem Pixi.

 

 

 

 

 

 

 

 

MELDING van de gemeente

Gemeente Arnhem heeft uw melding afgesloten. Hoe uw melding is afgehandeld of opgepakt gaat worden, leest u onder ‘Reactie’.

Melding
330044

Omschrijving
De bouw van het nieuwe Museum Arnhem is begonnen. Bij de aanleg van de alternatieve inrit naar de bouwlocatie in de tuin is een kunstwerk uit 1985 over de slag om Arnhem vernield/verdwenen! Hopelijk is het puin nog op locatie zodat hij teruggeplaatst kan worden.

Reactie
‘Geachte heer, mevrouw,

Dank u wel voor uw melding. Deze is doorgezonden aan de projectmanager en zijn reactie is de volgende.
Het bedoelde kunstwerk is tijdig verwijderd en ligt in opslag. Het zal na realisatie van de vernieuwing van het museum worden teruggeplaatst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.