Het NIOD (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust, en Genocidestudies) lanceert een landelijke campagne waarin de 100 meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog worden gekozen.

Dit project wordt vanuit het programma Gelderland Herdenkt van de provincie Gelderland ondersteund en uitgevoerd. Er zijn al tientallen mooie foto’s binnengekomen, maar we zijn nog steeds op zoek naar bijzonder materiaal uit Gelderland. Daarom wil ik u vragen of er binnen uw vereniging, museum of archief nog geschikt fotomateriaal aanwezig is voor dit bijzondere project. Het gaat vooral om foto’s die een onbekend aspect van de oorlog in Gelderland belichten, het liefst vanuit burgerlijk perspectief. Maar het mogen ook bekendere, ‘iconische’ foto’s zijn. Misschien ziet u uw ingestuurde foto dan wel terug in de landelijke selectie die onder andere in de Tweede Kamer te zien zal zijn!

Meer informatie vindt u op https://www.gelderlandherdenkt.nl/wo2in100fotos/. Op deze pagina is er de mogelijkheid om de foto’s digitaal in te dienen. Daarnaast zijn er in enkele bibliotheken in Gelderland inleverpunten waar foto’s ingescand kunnen worden. De foto’s kunnen tot uiterlijk 31 december 2019 ingestuurd worden, waarna op 15 januari 2020 de selectie van 50 foto’s wordt bepaald.

We hopen op een mooie opbrengst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.