Airborne-veteraan Wilf Oldham (101) overleden

ARNHEM – Airborne-veteraan Sir Wilf Oldham is afgelopen nacht op 101-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen goede vrienden van de Britse oorlogsveteraan.
Oldham vocht in september 1944 mee tijdens de Slag om Arnhem. Hij was een van de weinige militairen die er na de verloren slag in slaagden de Rijn over te steken richting de Betuwe, naar gebied dat al in geallieerde handen was.

Graag geziene gast

Oldham kwam veelvuldig naar ons land om zijn ervaringen te delen. Hij verbleef meer dan dertig jaar bij hetzelfde gastgezin. De veteraan was een graag geziene gast bij de Airborne-herdenkingen in Ede, Oosterbeek en Arnhem. Ook bezocht hij de Airborne-wedstrijden van Vitesse.
In 2019 kon Oldham vanwege ziekte niet komen. Vitesse-fans besloten hem toen massaal een verjaardagskaart te sturen. Het leverde liefst 2500 kaartjes op. Vorig jaar mocht de veteraan het eerste exemplaar van het nieuwe Airborne-shirt van Vitesse in ontvangst nemen.

Erkenning

Oldham trad op 99-jarige leeftijd toe tot de Orde van het Britse Rijk. Dat is een erkenning voor Britten die een bijzondere prestatie leverden voor het Verenigd Koninkrijk. Oldham was de oudste persoon die toetrad tot deze bijzondere orde en mocht zich voluit Member of the Most Excellent Order of the British Empire noemen.
Lees hele artikel en bekijk reacties en links:  bekijk het interview op Omroep Gelderland
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.