GESTOLDE GESCHIEDENIS 75 MARKANTE PLEKKEN UIT OPERATIE MARKET GARDEN

Zij die erover kunnen vertellen zijn haast niet meer onder ons. Toch zijn de herinneringen aan de septemberdagen van 1944 nooit ver van ons verwijderd. Airborne Magazine verzamelde 75 locaties met een verhaal: klein, groot en voor even aan de vergetelheid ontrukt.

De locaties staan vermeld in het magazine en op de website.

Download KMZ file

Download KML file

————————————

———————————-

2 antwoorden
 1. Hans Derksen
  Hans Derksen zegt:

  Goede avond, ik ben erg benieuwd waar de informatie vandaan komt dat de valburg conferentie in Slijk Ewijk heeft plaats gevonden en niet in de buurt van Valburg ( noordwesten v.d. Reethse straat), zoals ook aan mij bevestigd door Erik Jellema op 22.10.2018. ( locatie 61 )

  Ik hoor graag van u hoe u bij deze locatie bent gekomen.
  met vriendelijke groet,
  Hans Derksen

  Beantwoorden
  • Leo van Midden
   Leo van Midden zegt:

   Geachte heer Derksen,

   Dank voor uw reactie.

   Bij het verzamelen van de 75 markante plekken is gebruik gemaakt van een groot aantal boeken, (digitale) verslagen en beschrijvingen die als cross references hebben gediend. Het boek Operation Market Garden, then and now diende als uitgangspunt voor de locatie van de Valburg-conferentie. Naspeuring leerde dat deze op drie verschillende locaties wordt gesitueerd: ten noorden van Valburg, in Valburg en ruim ten zuiden van het dorp.

   Op basis van een vergelijking van diverse verslagen leek de locatie ten zuiden van Valburg, in de buurt van Slijk-Ewijk, de meest waarschijnlijke. De coördinaten van main hq uit de war diary van de 43rd komen vrijwel overeen met wat in Then and now staat en lijken deze plek daarmee te bevestigen (zij het dat het war diary de locatie een meter of 150 verder naar het noordoosten situeert).

   Is dit voldoende antwoord op uw vraag?

   Met vriendelijke groet,

   Alexander Heusschen
   Airborne Magazine

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.