White Ribbon Mile – 9 tot 27 september 2019

White Ribbon Mile is een korte wandeling door de uiterwaarden bij de Oude Kerk in Oosterbeek naar het herdenkingsmonument aan de Rijn. Het herinnert aan de terugtocht van Britse, Nederlandse en Poolse soldaten na het mislukken van de Slag om Arnhem. Het traject is opengesteld van 9 tot 27 september en gemarkeerd met een wit lint.

White Ribbon Mile

Dit jaar, bij de 75e herdenking, wordt speciaal aandachtgeschonken aan de terugtrekking naar de Rijn. Een klein monument aan de oever van de rivier markeert de plek waar zo’n 2300 soldaten in 1944 de oversteek maakten. Een plek waar je, ook letterlijk, stilstaat bij wat er toen gebeurde tijdens die terugtocht. De soldaten verlieten een zwaar beschadigd dorp en hun gewonde en gesneuvelde vrienden. En ze verloren hun illusie omdat de Slag om Arnhem, en het bezetten van de brug, niet was gelukt.

  • De wandeling kan alleen van 9 september tot 27 september worden gelopen van zonsopgang tot zonsondergang.
  • De film is in de Oude Kerk te zien tijdens de openingstijden van de Oude Kerk: van 1 mei tot 1 oktober op woensdag, donderdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. In de herdenkingsweek van 16 t/m 26 september dagelijks van 14.00 uur tot 17.00 uur.
  • Link naar webpage organisatie:  www.whiteribbonmile.wordpress.com

(Lees of download de flyer voor de complete tekst) WRM_folder_NL_def

Download flyer: https://vriendenairbornemuseum.nl/wp-content/uploads/2019/07/WRM_folder_NL_def.pdf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.