Na een succesvolle zomer is de Airborne maand nu officieel van start. Op woensdag 1 september zijn de Airborne vlaggen van de gemeenten Renkum, Arnhem, Overbetuwe en Ede gehesen door de betreffende (loco-)burgemeesters op het terrein van Villa Hartenstein. 

In september staat het Airborne Museum samen met partnerorganisaties en de Airborne gemeenten stil bij de Slag om Arnhem. Er worden in dit kader tal van herdenkingen en activiteiten georganiseerd. Ook dit jaar geldt er een aangepast programma in verband met de coronamaatregelen.

Airborne Museum

Perimeterwandeling

Op 4, 11, 18 en 25 september start er om 14:00 een perimeterwandeling met gids bij het Airborne Museum. Onze gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt onderweg wat de geallieerden tijdens hun missie in september 1944 ondervonden. De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en duurt ongeveer 2 uur.

Op 11 en 18 september volgt de wandeling ook de White Ribbon Mile, in samenwerking met het gelijknamige initiatief. Deze wandeling volgt de route naar het herdenkingsmonument aan de Rijn waar ruim 2300 militairen in het holst van de nacht de oversteek naar Driel maakten.

Rondleiding begraafplaats

Op 5, 12, 19 en 26 september start om 14:00 de rondleiding op de Airborne Begraafplaats. Tijdens de rondleiding vertelt onze gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Airborne at the Bridge


Kinderspeurtocht

Op 17, 18 en 19 september kunnen kinderen gratis de kinderspeurtocht bij Airborne at the Bridge ophalen. Aan de hand van persoonlijke verhalen volg je de speurtocht in de omgeving van de Rijnbrug. Ga op zoek naar sporen van de oorlog, herdenkingsmonumenten en ontdek wat Jacob, John en Viktor hebben meegemaakt. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Rondleiding Airborne at the Bridge

Wandel op 18 september onder begeleiding van een gids door het gebied rondom de John Frostbrug. Leer over de Slag om Arnhem en de strijd bij de brug op de plekken waar deze geschiedenis zich heeft afgespeeld. Vanuit verschillende perspectieven wordt de geschiedenis van deze periode toegelicht. De rondleiding start om 14:00.

Lezing ooggetuige Joop Onnekink

Ooggetuige Joop Onnekink heeft als kind de Slag om Arnhem meegemaakt. Tijdens deze lezing op 19 september deelt hij zijn herinneringen met je. Hoe was de bezetting in de jaren ’40? Waar hebben ze de Slag om Arnhem doorgebracht? En hoe was de bevrijding? Een bijzonder aangrijpend, leerzaam en persoonlijk verhaal. Start: 14:00.

Voor vragen over de activiteiten van het Airborne Museum kan je contact opnemen met Yvette Polman, PR & Communicatie Airborne Museum. Zij is bereikbaar via ypolman@ airbornemuseum.nl en 06 53134415.

Algemeen beeldmateriaal is hier te downloaden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.