Laatste lezing van voorjaars-lezingenreeks: zondag 16 juni

De voorjaarseditie van de lezingenreeks die het Airborne Museum in samenwerking met de VVAM organiseert heeft nog één interessante lezing op de agenda staan: op zondag 16 juni met als thema:

“Zie je het Rode Kruis, zie je hulp”
Door het Rode Kruis

Tijdens de Slag om Arnhem verleende het Rode Kruis medische hulp aan mensen die tijdens de bombardementen of gevechten gewond waren geraakt. Leden van het Rode Kruis waren ook actief in het St. Elisabeths Gasthuis. Samen met Nederlands medisch personeel, Duitse zusters van een verpleegorde en Britse medische troepen zorgden Rode Kruis-vrijwilligers voor alle gewonden, ongeacht hun nationaliteit.

Alle soldaten hebben recht op medische verzorging en bescherming. Respect voor de menselijke waardigheid in de meest onmenselijke omstandigheden. Dat is de kern van het Rode Kruis. Sinds de oprichting in 1863 zet Het Rode Kruis zich hiervoor in. Tijdens de lezing vertellen Rode Kruis-voorlichters je alles over de missie en visie van het Rode Kruis. Wat mag wel en wat niet tijdens een gewapend conflict? Met welke keuzes worden strijdende partijen geconfronteerd? Hoe wordt omgegaan met overtredingen van het humanitair oorlogsrecht?

Voor het bijwonen van een lezing heb je een geldig toegangsbewijs nodig. Vrienden van het Airborne Museum en Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum.

 

Tickets via de website van het museum:

Lezingreeks in samenwerking met de Vrienden – Airborne Museum Hartenstein

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.