Op zondag 27 september is Colonel (Ret.) John Ll. Waddy OBE, in Trull Taunton, Somerset (U.K.) in de leeftijd van ruim 100 jaar overleden. John Waddy landde op maandag 18 september 1944, op de 2e dag van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide. Hij nam aan de Slag om Arnhem deel als Officer Commanding van de B. Company van het 156ste Parachute Battalion, een eenheid die uiteindelijk na hevige gevechten, waarbij zware verliezen werden geleden, niet verder zou komen, dan het gebied rond de Johanna Hoeve en de Dreijenseweg in Oosterbeek. John Waddy was één van de laatste twee nog in leven zijnde officieren van de Slag om Arnhem. John Waddy heeft in het verleden een groot aantal battlefield tours geleid in het opmars gebied van het 156-ste Para-bataljon tussen de Ginkelse Heide en de Dreijenseweg in Oosterbeek, die een onuitwisbare herinnering zijn, voor hen die daar aan hebben deelgenomen. John Waddy is één van de “Founding Fathers” van The Arnhem 1944 Fellowship en werd in september 2013 benoemd tot Erelid van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum “Hartenstein”. Het Platform Militaire Historie Ede herdenkt met groot respect deze vooraanstaande Britse Airborne-officier en wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

John Waddy krijgt de oorkonde overhandigd behorende bij het Erelidmaatschap van de Ver. Vrienden van het Airborne Museum in september 2013. (In de tekst bij de foto staat Lid van Verdienste, maar dit moet zijn Erelid!). Eventueel om helemaal compleet te zijn: Van links naar rechts: Ivar Goedings, Secretaris VVAM, Voorzitter Ben Kolster, Kolonel John Waddy OBE en Wil Rieken, Lid van Verdienste VVAM.

 

Hiltje van Eck (78), ‘veteranenmoeder’ en goede vriendin van Waddy, memoreert de Brit: “Hij kwam uit een militaire familie en is altijd een militair geweest. Hij was ook zo’n echte ouderwetse gentleman, dat was een prachtige combinatie.”

Link naar bericht op TV-Gelderland: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2473276/Laatste-Airborne-officier-John-Waddy-100-overleden

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.