Vandaag viert Colonel (Ret.) John Ll. Waddy OBE, in Trull Taunton, Somerset (U.K.) zijn 100-ste verjaardag. John Waddy landde op maandag 18 september 1944, op de 2e dag van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide. Hij nam aan de Slag om Arnhem deel als Officer Commanding van de B. Company van het 156ste Parachute Battalion, een eenheid die uiteindelijk na hevige gevechten, waarbij zware verliezen werden geleden, niet verder zou komen, dan het gebied rond de Johanna Hoeve en de Dreijenseweg in Oosterbeek. Voor zover bekend is Waddy op dit moment één van de laatste twee nog in leven zijnde officieren van de Slag om Arnhem. John Waddy heeft in het verleden een groot aantal battlefield tours geleid in het opmars gebied van het 156-ste Para-bataljon tussen de Ginkelse Heide en de Dreijenseweg in Oosterbeek, die een onuitwisbare herinnering zijn, voor hen die daar aan hebben deelgenomen. John Waddy is één van de “Founding Fathers” van The Arnhem 1944 Fellowship en werd in 2013 benoemd tot Erelid van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum “Hartenstein”. Het Platform Militaire Historie Ede wenst John Waddy van harte geluk met zijn centennial.

Als U/jullie hem een kaartje of iets ander willen sturen t.g.v. zijn 100-ste verjaardag, dan is dit zijn adres: Col. (Ret.) John Ll. Waddy, 6 Gatchell Court, Trull Taunton, Somerset TA 3 7 EG, (U.K.).

Bijlage Foto: John Waddy krijgt de oorkonde overhandigd behorende bij het Erelidmaatschap van de Ver. Vrienden van het Airborne Museum in september 2013. (Van links naar rechts: Ivar Goedings, Secretaris VVAM, Voorzitter Ben Kolster, Kolonel John Waddy OBE en Wil Rieken, Lid van Verdienste VVAM.)

(PMH-Ede/Ben Kolster)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.