Het programma van alweer het vierde seizoen Nieuwe Zondagen is bekend. Vanaf 6 oktober 2019 tot en met 3 mei 2020 is er iedere eerste zondag van de maand een lezing of muzikaal optreden. Nieuwe Zondagen staan voor gezellige ontmoetingen tussen senioren uit de gemeenten Renkum en Arnhem. Bezoekers worden persoonlijk ontvangen met koffie of thee, waarna een lezing of muzikaal optreden start. Onder het genot van een hapje en een drankje is er gelegenheid om gezellig na te praten.

Programma
Dit vierde seizoen trapt Ruud Schaafsma af met een lezing over de geschiedenis van de Oosterbeekse beken op 6 oktober. Verder staan onder andere lezingen op het programma van Lisette Pelsers, directeur van het Kröller-Müller Museum, Ivo van Nispen tot Pannerden van wijnhuis Robbers en van den Hoogen en kunsthistoricus René Dessing die vertelt over bijzondere Nederlandse buitenplaatsen.
Het volledige programma staat op de website: www.airbornemuseum.nl/nieuwe-zondagen

14:00 – 14:30 uur ontvangst met koffie of thee
14:30 – 15:15 uur lezing
15:15 – 16:30 uur napraten met hapje en drankje

Enkele Nieuwe Zondagen in de Concertzaal Oosterbeek
Het Airborne Museum is van 28 oktober 2019 tot en met half maart 2020 gesloten in verband met een grootschalige vernieuwing van de vaste presentatie en de Airborne Experience. De Nieuwe Zondagen vinden dit seizoen daarom meerdere malen plaats in de Concertzaal Oosterbeek aan de Rozensteeg 3. Op de website wordt bij iedere lezing aangegeven waar deze plaatsvindt.

Persoonlijke ontvangst
Voor mensen die enige schroom ervaren om te komen omdat zij niemand kennen: er zijn gastvrouwen en –heren aanwezig om iedereen persoonlijk welkom te heten en gedurende het programma te begeleiden.

Aanmelden en kosten
Het aantal beschikbare plaatsen voor de Nieuwe Zondagen is beperkt. Geïnteresseerden dienen vooraf een ticket te kopen op de website. De tickets vindt men op de website onderaan het lezingenoverzicht: www.airbornemuseum.nl/nieuwe-zondagen.
Mensen die niet in de gelegenheid zijn om een ticket online te kopen, kunnen zich aanmelden via aanmelding@airbornemuseum.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer/e-mailadres of telefonisch via (026) 333 77 10. De prijs bedraagt € 7 voor het hele middagprogramma (inclusief lezing, drankjes en hapjes).

Vervoer
Voor Nieuwe Zondagen kunnen senioren een beroep doen op ‘Hulpdienst Voor Elkaar’. Dit is een stichting, werkzaam in de gemeente Renkum, waarbij mensen onder andere vervoer naar een locatie kunnen aanvragen. Aanvragen moeten uiterlijk vier dagen voor de betreffende zondag bij hen binnen zijn. Informatie over deze service: www.hulpdienstvoorelkaar.nl

Met dank aan
De Nieuwe Zondagen worden mede mogelijk gemaakt door de JUMBO Doorwerth, de Kohlmann Stichting en vele vrijwilligers.

Airborne Museum Hartenstein
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.