Dinsdag 26 mei 2020 | Gratis lezing via ZOOM – ALARM! FALLSCHIRMJÄGER!

Op dinsdag 26 mei zal deskundige en gids Dirk Hoekendijk van Battlefield Tours Arnhem 1944 om 20:00 uur een lezing over de situatie van de Duitse eenheden voor en tijdens de eerste dagen van de slag om Arnhem.

Deze puur objectieve en militair technisch bedoelde presentatie belicht de Duitse kant van de gevechten van wat in Nederland wordt genoemd “de Slag om Arnhem”, maar wat in de Duitse literatuur “die Schlacht bei Arnheim” is. Een subtiel maar essentieel verschil in perceptie. Met deze presentatie geeft u een beter beeld van de situatie en van de Duitse eenheden voor en tijdens de initiële gevechten in de eerste dagen van deze slag. Op die manier wordt getracht u antwoord te geven op veelgestelde vragen over de Duitse reactie na de Britse luchtlandingen in de omgeving van Renkum en Wolfheze, als ook op de Ginkelse Heide omgeving Ede.

De presentatie wordt verzorgd door Dirk Hoekendijk MLD, Badge 87 van de International Guild of Battlefield Guides en eigenaar van Battlefield Tours Arnhem 1944 (www.bta44.nl). Dirk was 39 jaar actief in de Koninklijke Landmacht, een NTMI-veteraan en sinds 1 mei 2009 kolonel bd. Zijn specialisatie is het Duitse perspectief op de gevechten rond, om en in Arnhem in de periode september en oktober 1944. Via de onderstaande knop kunt u zich kosteloos via Eventbrite inschrijven voor deze online lezing. Na de inschrijving ontvangt u een mail met meer informatie over de online presentatie via het platform Zoom.

Schrijf nu in via deze LINK

(Overgenomen van mailing Battlefieldtours.nu)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.