Adoptieprogramma onverminderd populair

‘Grote behoefte om iets terug te doen voor onze bevrijders’

Niet minder dan 8301 gesneuvelde Amerikaanse militairen vonden na de Tweede Wereldoorlog hun laatste rustplaats op begraafplaats Margraten, duizenden kilometers bij familieleden vandaan. Adoptanten ontfermen zich over het graf van deze helden. Niet omdat het móet, maar vanuit het hart. “Dit is het minste wat we terug kunnen doen.” 

Tekst: kapitein Charlotte Verolme | Foto’s: sergeant Jasper Verolme

Ze raakte in zeven jaar tijd vrijwel haar hele familie kwijt. Ouders, opa’s, oma’s en oom overleden kort na elkaar. Een bezoek aan de begraafplaats in het dorp biedt troost. Even een bloemetje leggen, een moment van stilte. Dat de familieleden van de Amerikaanse soldaten die begraven liggen in Margraten níet zomaar op de fiets kunnen stappen om hun naasten op te zoeken, gaat Nadja Reitz aan het hart.

Ze besluit zich vier jaar geleden daarom aan te melden voor het adoptieprogramma van Margraten. Door zich te ontfermen over een van de graven hoopt Nadja families te ondersteunen die deze liefde en aandacht zo graag willen, maar simpelweg niet kunnen schenken.

Lees het volledige artikel op de website van defensie: https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2023/28/01_margraten_28

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.