Beperkt aantal plaatsen vrij voor BFT 28 augustus
In verband met een aantal afmeldingen zijn er een beperkt aantal plaatsen vrij gekomen voor de Battlefieldtour van aanstaande zaterdag 28 augustus. Het betreft plekken in de groepen bestemd voor Mountainbike/ATB-rijders. Interesse? Neem contact op vóór woensdag 25-08 via activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl

Een unieke benadering van een Battlefieldtour: doordat we gebruik maken van ATB-routes komen we op plekken van het gevechtsveld die normaal moeilijk te bereiken zijn.

Per fiets zullen we de verrichtingen volgen van het 7th (Galloway) Battalion Kings Own Scottish Borderers. De tour voert u via de landingszone van het bataljon naar de Ginkelse Heide, waar de Schotten de dropzone hebben verdedigd voor de landing van de 4e Parachute Brigade. Via Planken Wambuis fietsen we naar het huidige Papendal, waar de KOSB op 19 september betrokken raakte bij de gevechten op en rondom LZ L. Via de Johannahoeve belanden we uiteindelijk in de bossen bij Hotel Wolfheze, waar we de tour beëindigen op het RV-punt van het bataljon.

Het verhaal van het Schotse bataljon zal tot leven worden gebracht middels Living History verzorgt door vereniging War Department.

We fietsen in groepen van ongeveer 10 personen en zijn de hele dag in de buitenlucht. Op de bespreekpunten is voldoende ruimte voor 1,5 meter afstand. Op deze manier houden we de corona-risico’s zo laag mogelijk.

Deelname kost voor leden €30,- en voor niet leden €35,-
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.