Vooraankondiging Battlefieldtour KOSB: per fiets!
LET OP: UITGESTELD
In verband met de huidige stand van het ‘stappenplan’ van het kabinet is het nog niet mogelijk om de tour te laten doorgaan. We volgen het overheidsbeleid op de voet en zodra we met zekerheid een nieuwe datum kunnen vaststellen zullen we deze communiceren.
Fietstour KOSB
Per fiets zullen we de verrichtingen volgen van het 7th (Galloway) Battalion Kings Own Scottish Borderers. We starten met een bezoek aan het Glidermuseum in Wolfheze. De tour voert u vervolgens onder andere via de landingszone van het bataljon naar de Ginkelse Heide, waar de Schotten de dropzone hebben verdedigd voor de landing van de 4e Parachute Brigade. Via Planken Wambuis fietsen we naar het huidige Papendal, waar de KOSB op 19 september betrokken raakte bij de gevechten op en rondom LZ L. Via de Johannahoeve belanden we uiteindelijk bij ‘The White House’, waar we de tour beëindigen.
De verrichtingen van het bataljon rondom die locatie zullen worden behandeld in de wandeltour ‘Perimeter-Noord’ later dit jaar.
Corona-disclaimer:
We gaan uit van een maximaal aantal deelnemers van 30 personen, die we opdelen in groepen van 10. Doordat we fietsen blijven we in de buitenlucht en is het goed mogelijk 1,5 meter te handhaven. Een bijkomend voordeel is dat we per fiets op terreindelen komen die normaal per bus moeilijk te bereiken zijn .
De route is met een normale fiets goed te berijden. We blijven op verharde fietspaden.
Als u beschikt over een Mountainbike en interesse heeft in een meer ‘sportievere’ route, kunt u dat alvast aangeven op activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl . Bij voldoende animo richten we één van de drie groepen in als ‘Mountainbike-groep’.

Datum/Tijd
zaterdag 08 mei 2021
Hele dag

Categorie

2 antwoorden
 1. Herman van Ingen
  Herman van Ingen zegt:

  LS,

  Graag wil ik mij opgeven voor de MTB variant van de battlefieldtour KOSB.
  Weet dat alles nog onder voorbehoud is.

  Met vriendelijke groeten
  Herman van Ingen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.