Vooraankondiging Battlefieldtour KOSB: per fiets!
Planningsdatum: zaterdag 8 mei (betreft WIJZIGING!!!! vanwege moederdag verplaatst naar zaterdag)
De VVAM organiseert ook dit jaar een aantal interessante battlefieldtours en thema-avonden. We houden uiteraard rekening met de geldende corona-maatregelen op dat moment, en houden dus de nodige slagen om de arm.
De eerste activiteit van dit jaar staat gepland op zaterdag 8 mei. Per fiets zullen we de verrichtingen volgen van het 7th (Galloway) Battalion Kings Own Scottish Borderers. We starten met een bezoek aan het Glidermuseum in Wolfheze. De tour voert u vervolgens onder andere via de landingszone van het bataljon naar de Ginkelse Heide, waar de Schotten de dropzone hebben verdedigd voor de landing van de 4e Parachute Brigade. Via Planken Wambuis fietsen we naar het huidige Papendal, waar de KOSB op 19 september betrokken raakte bij de gevechten op en rondom LZ L. Via de Johannahoeve belanden we uiteindelijk bij ‘The White House’, waar we de tour beëindigen.
De verrichtingen van het bataljon rondom die locatie zullen worden behandeld in de wandeltour ‘Perimeter-Noord’ later dit jaar.
Corona-disclaimer:
Uiteraard zijn we afhankelijk van de in mei geldende corona-maatregelen. De datum is voor nu nog ‘in potlood’: we verwachten eind maart de knoop door te hakken en inschrijvingen te openen.
We gaan uit van een maximaal aantal deelnemers van 30 personen, die we opdelen in groepen van 10. Doordat we fietsen blijven we in de buitenlucht en is het goed mogelijk 1,5 meter te handhaven. Een bijkomend voordeel is dat we per fiets op terreindelen komen die normaal per bus moeilijk te bereiken zijn .
De route is met een normale fiets goed te berijden. We blijven op verharde fietspaden.
Als u beschikt over een Mountainbike en interesse heeft in een meer ‘sportievere’ route, kunt u dat alvast aangeven op activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl . Bij voldoende animo richten we één van de drie groepen in als ‘Mountainbike-groep’.

zaterdag 08 mei 2021
Hele dag

1. Herman van Ingen
    Herman van Ingen zegt:

LS,

Graag wil ik mij opgeven voor de MTB variant van de battlefieldtour KOSB.
    Weet dat alles nog onder voorbehoud is.

Met vriendelijke groeten
    Herman van Ingen