Altijd al eens de invasiestranden van Normandië willen bezoeken? Nu is de uitgelezen gelegenheid.
De  Vereniging Vrienden van het Airborne Museum in Oosterbeek organiseert in 2019 voorafgaande aan de 75herdenking van de invasie weer een excursie met begeleiding van gidsen naar Normandië van

Zondag 12 mei tot en met donderdag 16 mei 2019

Bij deze reis zijn inbegrepen:

 • Vijfdaagse busreis vanaf Oosterbeek met stop in Breda.
 • Tijdens de gehele tour informatie, toelichting en achtergronden over de landingen in Normandië en over de slag om Normandië in 1944.
 • Vier overnachtingen in hotel Campanile te Bayeux, de eerste bevrijdde stad in Normandië.
  • 2-persoons kamers op basis van logies, ontbijt en diner op 12 (diner), 13, 14, 15 (ontbijt +diner) en 16 (ontbijt)
  • Toeslag 1-persoons kamer.
 • 3 x lunchpakket tijdens de tour in Normandië.
 • Entree voor het bezoek aan vier musea.
 • Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide digitale excursiegids.

Excursies naar:

 • U.S.begraafplaats St.Laurent, Omaha Beach, Pointe du Hoc, St Marie du Mont, Utah Beach, monument generaal Leclerc, St. Mère Eglise met museum, La Fière met monument, Duitse begraafplaats La Cambe.
 • Ranville, Batterij van Merville, Pegasus Bridge met museum en café, aanvalsstranden Sword, Juno en Gold met monument Montgomery, Luc sur Mer, Courseulles, Arromanches met landingmuseum. Kustbatterij Longues sur Mer.
 • Tourville, Côte 112, Falaise, St.Lambert sur Dives, Moissy, Corridor van de Dood, Chambois, Mont Ormel.

De excursie wordt geleid door Wybo Boersma, oud-directeur Airborne Museum en gids van de International Guild of Battlefield Guides enJaap Korsloot expert met betrekking tot de Slag in Normandië, Market Garden en andere slagvelden.

Reissom en toeslagen:

 • Reissom € 560,– p.p. op basis van 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 110,–.
 • Reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering zijn door de deelnemers zelf af te sluiten.
 • Betalingsvoorwaarden: Bij aanmelding € 100,– en voor 1 april 2018 € 460,– + eventuele toeslag.
 • Het minimum aantal deelnemers is 20.

Voor informatie en boekingen, waarna u een boekingsformulier krijgt toegezonden:

 • W.Boersma, p/a Binnenhof 38, 6715 DP Ede.
 • Telefoon: 0318-639633
 • E-mail: w.boersma@wxs.nl    /  info@vriendenairbornemuseum.nl

Programma

Zondag 12 mei

We vertrekken om 08.30 uur met de bus naar Bayeux. Het vertrek is vanaf de Talsmalaan in Oosterbeek naast de voormalige kerk bij het Airborne Museum Hartenstein. De bus is voorzien van bar en toilet. Onderweg is om 10 uur een opstapmogelijkheid in Breda. Op het einde van de morgen is er een koffiestop bij een groot wegrestaurant. Aangeraden wordt een lunch voor deze eerste dag mee te nemen. Tijdens de busreis zullen de gidsen informatie geven over de Slag in Normandië en worden films vertoond over de invasie. Tegen de avond komen we bij ons hotel in Bayeux aan.

Maandag 13 mei: De Amerikaanse sector

We gaan vroeg op pad en bezoeken eerst het monument van de 1e Amerikaanse Infanterie divisie bij Colleville en de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats St.Laurent sur Mer. Vandaar hebben we een overzicht op het Omaha Beach. Na het bezoek gaan we via exit D3 langs Omaha Beach naar uitgang E l waar we te velde lunchen, na de lunch via exit D l naar Pointe du Hoc, de steile rots die door de Amerikaanse Rangers beklommen is. Na ons bezoek aan Point du Hoc rijden we via Carentan en een korte stop in St. Marie du Mont (101e U.S.Airborne divisie) langs de uitgang exit 2 naar Utah-Beach. Vervolgens gaan we langs de strandweg via exit 4 en Varreville naar La Fière. Daar zien we de damweg bij de Merderet en het monument lron Mike. In St. Mère-Eglise bezoeken we het Airborne Museum(www.airborne-museum.org), de kerk en het dorp. Onderweg naar ons hotel in Bayeux sluiten we de dag af met een stop bij de Duitse begraafplaats La Cambe.

DCF 1.0

Dinsdag 14 mei: De Brits – Canadese Sector

Deze dag bezoeken we het bruggenhoofd van de 6e Britse Airborne Divisie en de Britse en Canadese stranden.. De dag begint met een bezoek aan de plaats Ranville met het Airborne kerkhof. Vervolgens bekijken we de batterij van Merville (www.batterie-merville.com). Op weg naar de Pegasus brug rijden we langs de begrenzing van het bruggenhoofd via Amfreville, Breville, Le Mesnil en een van de dropzones. Bij de Pegasus brug zien we het Airborne Museum. (www.normandy1944.com). Na de lunch in Café Gondrée bij Pegasus bridge gaat de tocht langs de Engelse en Canadese stranden Sword beach met het Casino in Quistreham en het strand bij La Brèche, Juno beach met het Norman House bij Bernières, en de plaats Courseulles-sur Mer. Voor Arromanches stoppen we bij Gold beach. Vervolgens bezichtiging we vanaf de hoge kust van de restanten van de kunstmatige haven bij Gold beach. Indien de tijd het toelaat gaan we nog naar de Duitse batterij van Longues sur Mer, of doen dat de volgende dag, om vervolgens terug te keren naar het hotel voor het diner.

Woensdag 15 mei: De uitbraak bij Caen en de omsingeling bij Falaise

Deze dag wordt aandacht besteed aan de opbouw van de kunstmatige haven en de gevechten na de invasie in de Britse sector. We beginnen met een bezoek aan Arromanches en het D-day Landings-museum (www.normandy1944.com). Daarna gaan we naar het monument van de 15e Schotse divisie bij Tourville. Via Schotse corridor passeren we de rivier de Odon naar heuvel 112 met zijn monument en oriënteringstafel. Daar maken we zo mogelijk een korte wandeling over de heuvel. Daarna rijden we via de route Caen-Falaise langs de Poolse begraafplaats. Via de plaats Falaise komen we vervolgens bij St.Lambert sur Dives en Moissy (de corridor van de Dood), De smalle oversteken over de Dives rivier. In Chambois waar de Amerikanen en Polen de zak van Falaise sluiten hebben we bij het kasteel een stop Vanaf Mont Ormel waar de 1e Poolse Pantserdivisie vocht, krijgen we een fraai overzicht over de vlakte ten zuiden van Falaise. Na een laatste stop in Vimoutiers waar een overgebleven Tiger tank staat rijden we terug naar Bayeux.

Donderdag 16 mei: Terugreis naar Nederland

De laatste dag vroeg op om weer op tijd in Nederland te zijn. Er is een tussenstop bij een wegrestaurant waar gelegenheid is voor de lunch (eigen rekening).
Gedurende de terugreis nabeschouwing betreffende de oorlog in West-Europa en Normandië. Omstreeks 18.00 uur hopen we in Oosterbeek aan te komen na een indrukwekkende reis.

Door omstandigheden kan van het geplande programma en de route afgeweken worden.

Datum/Tijd
zondag 12 mei 2019 - donderdag 16 mei 2019
08:30 - 18:00

Categorie

1 antwoord
 1. Dirk van Herp
  Dirk van Herp zegt:

  Hallo Vrienden van het Airborne Museum.
  Ik heb de volgende vraag:
  Ik (Dirk v Herp) 55 jaar zou graag met mijn pa (75 jaar) deze trip naar Normandie willen ondernemen.
  * moet ik dan ook lid zijn van jullie? Of is het ook voor buitenstaanders.
  * En wanneer moet je definitief besluiten van wij gaan mee. of is op volgorde van inschrijving.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.