Tussen 27 september en 6 oktober 1944, is door het Engelse legeronderdeel Wiltshire zwaar gevochten rond de boerderij de Buitenplaats. Om diegenen te herdenken die hier vochten en die hier hun leven lieten voor onze vrijheid, wordt er ieder jaar een herdenking gehouden in oktober.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er in onze wijk zwaar gevochten is. Om deze reden organiseert de werkgroep Wiltshire dit jaar een speciale herdenking, bestaande uit presentaties op 1 oktober 20.00 uur en de herdenkingsceremonie op 2 oktober om 10.30 uur.

Op 1 oktober 20.00 uur zullen er presentaties plaatsvinden in de Buitenplaats. De eerste presentatie zal gaan over de geschiedenis van het gebied en de gevechten die hier hebben plaatsgevonden. Deze presentatie wordt verzorgd door de werkgroep. Vervolgens zal een er een presentatie zijn door Kapitein Geert Jonker van de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL). Hij zal vertellen hoe slachtoffers van de 2e Wereld Oorlog worden opgespoord, geborgen en geïdentificeerd, waarbij specifiek wordt ingegaan op slachtoffers die in Schuytgraaf zijn gevonden.

Aan het einde van de avond is er tijd voor vragen en napraten.

We nodigen iedereen van harte uit om deel uit te maken van de herdenking op 1 en 2 oktober. Op 1 oktober is de inloop vanaf 19.45 uur bij de Buitenplaats. Op 2 oktober vindt de herdenkingsceremonie om 10.30 uur bij het monument buiten de Buitenplaats plaats.

Met vriendelijke groet,

Femke Verbeek

Werkgroep Wiltshire

Datum/Tijd
dinsdag 01 oktober 2019
19:45 - 22:00

Locatie
De Buitenplaats

Categorie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.