Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
vrijdag 19 oktober 2018
19:30 - 23:00

Categorie


In navolging van de eerste succesvolle thema-avond van 11 mei organiseert de VVAM een tweede op vrijdagavond 19 oktober. Ook nu weer vindt deze plaats in de huiskamer van buurtcafé ‘t Huuske aan de Mauritsstraat in Arnhem-west.

Dit keer staat de avond in het teken van het optreden van de 1e Poolse Onafhankelijke Brigade. De Polen waren in het initiële plan voorzien om de brug over de IJssel bij Westervoort te bezetten. Zij zouden daartoe op de derde dag van de operatie, dinsdag 19 september 1944, ten zuiden van de Rijn bij Elden landen. Zo ver kwam het echter niet. Eerst op donderdag 21 september, kon slechts een deel van de Poolse Brigade in de buurt van Driel worden gedropt. Geheel ten onrechte werden zij na de operatie door veldmaarschalk Montgomery als zondebok voor het falen van de operatie aangewezen.

Op 19 oktober staan we door middel van een forumdiscussie stil bij de rol van de Poolse Brigade en proberen we door het inventariseren van de verschillende zienswijzen tot een inhoudelijke verdieping en meer inzicht te komen. De opzet van de avond wordt later via de website www.vriendenairbornemuseum.nl bekendgemaakt”.

Leden kunnen zich na het inloggen als lid, aanmelden via de website. Niet-leden zijn welkom, zij kunnen zich aanmelden door een mail te versturen naar het contact mailadres. (onder op elke pagina zichtbaar)

Bookings

U moet u aanmelden of registreren om te kunnen reserveren.


2 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.