VVAM-BOEKENBEURS 2.0-WESTERBOUWING

 

Zaterdag 13 april 2019 van 09:30-14:30 uur houdt “Vrienden van Het Airborne Museum (VVAM)” boekenbeurs 2.0. Naast de welbekende boekenbeurs wordt er een wargame gespeeld en houdt Dhr. Haks Walburgh Schmidt twee keer een kleine rondleiding over het slagveld. Om dat nog meer tot de verbeelding te laten spreken neemt War Department Living History Borders diverse opstellingen in rondom het restaurant. Locatie is dit keer:

“De Westerbouwing”

Westerbouwing 1

6862 VV Oosterbeek

 

BOEKENBEURS. In de grote zaal van de Westerbouwing worden op twintig tafels oude en nieuwe boeken met een relatie tot de slag om Arnhem aangeboden.

WARGAME.VVAM probeert een nieuw format: Boekenbeurs 2.0. Naast de boekenbeurs in de Westerbouwing wordt in de “Dorset”zaal een Wargame “Arnhem” gehouden. Wargamers zijn geïnteresseerd in krijgshistorische boeken en boekenwurmen kunnen kennis maken met dit fenomeen. Deze Wargame is bedoeld om geïnteresseerden te laten kennismaken met een andere manier van het (her)beleven van de slag om Arnhem en de hypothese “Stel nu dat het anders verlopen was (What if)”. Hadden de Britten dan wel gewonnen?”

De Wargame wordt gespeeld met Britse en Duitse eenheden van het merk “Flames of War”, een spelsysteem met miniaturen op schaal 1:100. De beide organisatoren, Dhr. Sybren van Klaarbergen en Dhr. Henk de Sterke, hebben binnen verschillende Wargame clubs in Nederland spelers bereid gevonden te willen deelnemen aan deze Wargame “Arnhem”. Vier personen spelen met Britse parachutisten en Airlanding Infantry van het 2nd– en 3rd Para Battalion, het 2nd South Staffordshire Battalion en het 1st Battalion Border Regiment. De andere vier spelers hebben de Duitse Kampfgruppe Möller, Brinkman, Knaust, delen van Spindler en von Tettau. De grootte van de eenheden is iets aangepast om het speelbaar en inzichtelijk te houden.

Dit alles vindt plaats op de tafel (8 x 1 meter) van Dhr. Ludwig van Dijk die het gebied vanaf de kaart van 1944 heeft nagemaakt, waarbij de gebouwen, op schaal, met een 3D printer zijn gemaakt van voorbeelden op oude ansichtkaarten en foto’s. Zie: https://www.facebook.com/ludwigwargames/

BATTLEFIELDTOUR RONDLEIDING. Haks Walburgh Schmidt, auteur van “Dertiende Peloton” en “No Return Flight” is bereid gevonden 2x een kleine rondleiding op de Westerbouwing te geven. B Coy 1st Battalion The Border Regiment heeft na initieel het veer bij Renkum bezet te hebben de Westerbouwing ter verdediging ingericht. Het moest het hier opnemen tegen het (Luftwaffe) Bataillon Wossowski en delen van Panzerkompanie 224. Als auteur van bovengenoemde boeken is hij als geen ander in staat om een buitengewoon interessante rondleiding te doen.

BORDER REGIMENT LIVING HISTORY. Vereniging War Department Living History biedt ons een unieke mogelijkheid ons een voorstelling te maken hoe de Westerbouwing eruit zag in september 1944 met soldaten van B Coy 1st Battalion The Border Regiment in diverse opstellingen rondom het restaurant. Zie: https://www.facebook.com/BorderRegiment/

 

Gedacht verloop:

09:30-14:00: Boekenbeurs

09:30-15:00: Wargame

10:30-11:30: Eerste Battlefieldtour rondleiding o.l.v. Haks Walburg Schmidt

13:30-14:30: Tweede Battlefieldtour rondleiding o.l.v. Haks Walburg Schmidt

 

Toegangsprijs voor zowel VVAM leden als niet leden VVAM: 5 euro.

 

Voor bijzonderheden:

Erik Jellema

06-20125903

Datum/Tijd
zaterdag 13 april 2019
09:30 - 15:00

Locatie
Westerbouwinhg

Categorie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.