Update 5 juli: De tour is volgeboekt! Degenen die zich hebben aangemeld ontvangen binnenkort per e-mail bericht met verdere details en instructies. Graag tot dan!
Fietstour KOSB
Per fiets zullen we de verrichtingen volgen van het 7th (Galloway) Battalion Kings Own Scottish Borderers. De tour voert u via de landingszone van het bataljon naar de Ginkelse Heide, waar de Schotten de dropzone hebben verdedigd voor de landing van de 4e Parachute Brigade. Via Planken Wambuis fietsen we naar het huidige Papendal, waar de KOSB op 19 september betrokken raakte bij de gevechten op en rondom LZ L. Via de Johannahoeve belanden we uiteindelijk in de bossen bij Hotel Wolfheze, waar we de tour beëindigen op het RV-punt van het bataljon.
De verrichtingen van de Schotten rondom Hotel Dreyeroord zullen worden behandeld in de wandeltour ‘Perimeter-Noord’ later dit jaar.
Corona-disclaimer:
We gaan uit van een maximaal aantal deelnemers van 30 personen, die we opdelen in groepen van 10. Doordat we fietsen blijven we in de buitenlucht en is het goed mogelijk 1,5 meter te handhaven. Een bijkomend voordeel is dat we per fiets op terreindelen komen die normaal per bus moeilijk te bereiken zijn .
De route is met een normale fiets goed te berijden. We blijven op verharde fietspaden.
Als u beschikt over een Mountainbike en interesse heeft in een meer ‘sportievere’ route, kunt u dat aangeven bij uw aanmelding. .
Als u zich reeds heeft aangemeld voor de uitgestelde tour van 8 mei blijft uw aanmelding geldig voor 28 augustus. Mocht u verhinderd zijn op de nieuwe datum, dit graag aangeven bij de activiteitencommissie.
Verdere details over startlocatie, tijden en betalingen volgen binnenkort.
Aanmelden kan op:
activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl

Datum/Tijd
zaterdag 28 augustus 2021
Hele dag

Categorie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.