Op zaterdag 9 oktober organisteert de VVAM een Battlefieldtour over de verrichtingen van het 1st  Airborne Reconnaissance Squadron tijdens de Slag om Arnhem. We volgen de acties van deze verkenningseenheid op 17, 18 en 19 september. Het squadron kreeg initieel een ‘oneigenlijke’ coup-de-main opdracht maar komt later weldegelijk toe aan echte verkenningstaken in onder meer Doorwerth, Oosterbeek en rondom Wolfheze.

We volgen de bandensporen van de reconnaissance jeeps per fiets. Op deze manier komen we het beste op de locaties waar het destijds gebeurde, en daarnaast houden we de corona-risico’s laag.
Er is ruimte voor 30 deelnemers, verdeeld in drie groepen.
Net als bij de KOSB tour richten we twee groepen in als ATB-groep en één groep als ‘gewone-fietsen’ groep.

Aanmelden en betalen
Deelname aan de tour kost voor leden 30 p.p. , voor niet-leden 35 p.p, inclusief lunch. Aanmelden kan via een mail naar activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl en het overmaken van de kosten.
Geef daarbij aan of u in de ATB-groep of de ‘gewone’ groep wenst mee te rijden.  Betaling  vóór 1 oktober, door overmaking van de kosten op IBAN: NL33INGB0005 113 751 t.n.v. Vrienden van het Airborne Museum te Oosterbeek onder vermelding van BFT RECCE 2021
Afmelden, met teruggave van inschrijvingsgeld, is mogelijk tot een week voorafgaande aan de tour. Daarna vervalt het inschrijfgeld aan de vereniging.

Datum/Tijd
zaterdag 09 oktober 2021
Hele dag

Categorie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Vraag of reactie?
Laat hier uw reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.