Begin september zal deze aankondiging aangevuld worden met een aantal Corona-spelregels die dan gelden in de Lebretzaal. Ook kan wellicht een maximum aantal deelnemers worden opgelegd. Voorlopig wordt deze gesteld op 40 deelnemers.

NIEUWE DATUM!!

Op Zaterdag 10 Oktober 2020 houdt de VVAM haar 42ste Algemene Leden Vergadering in de Lebretzaal in Oosterbeek. De ALV begint om 10.30 uur. De zaal is vanaf 1000 uur geopend. In de middag volgt de lezing The Lost Company door Dhr. Marcel Anker.

AGENDA 42E ALV (OCHTEND) 1. Opening 2. Mededelingen en in memoriam 3. Verslag 41ste Algemene Ledenvergadering, d.d. 16 maart 2019 4. Nieuws van het Airborne Museum 5. Verkiezing bestuur 6. Jaaroverzicht 2019 7. Financieel verslag 2019 8. Verslag kascommissie 9. Begroting 2020 10. Situatie Engelse leden en relatie met Arnhem 1944 Fellowship 11. Programma 2020 12. Rondvraag 13. Sluiting

De vergaderstukken zullen aan het begin van de vergadering klaarliggen bij de ingang van de zaal. U kunt de stukken ook downloaden in het afgeschermde ledendeel van de verenigingswebsite (www.vriendenairbornemuseum. nl). Mocht u geen toegang hebben tot de website, dan kunt u de stukken ook digitaal ontvangen, vanaf twee weken vóór de vergadering. Stuurt u hiervoor een verzoek naar secretaris@vriendenairbornemuseum.nl

Na de ALV is er geen mogelijkheid tot een lunch, wel een koffiepauze.

’s Middags, na de koffie, zal Marcel Anker een lezing houden over The Lost Company: C Company 2nd Parachute Battalion in Oosterbeek and Arnhem September 1944

De lezing is van 13.00u tot 15.00u (met pauze). Marcel Anker is als expert van de gevechten rond de Utrechtseweg op 18/19 sept. 1944 geen onbekende bij de Vereniging. Zijn boek uit 2017 The lost company beschrijft de verrichtingen van C Company tijdens de slag tot in detail. De compagnie kreeg op 17 september de opdracht de spoorbrug bij Oosterbeek te veroveren, wat niet lukte omdat de Duitsers de brug opbliezen. Tijdens de opmars naar het tweede doel, de Arnhemse Ortskommandantur, raakte de compagnie verwikkeld in staatgevechten rond de Utrechtseweg. Tot een link-up met de rest van het bataljon bij de verkeersbrug kwam het niet. Het gros van de eenheid werd krijgsgevangen gemaakt.
De lezing is gratis voor VVAM-leden. Niet-leden betalen €5 bij binnenkomst.

Opgave voor deelname ALV en/ of Lezing graag bij activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl

We hopen U zaterdag 10 oktober 2020 te kunnen begroeten!

zaterdag 10 oktober 2020

Lebret Zalen