Stand 5 oktober 2020:

De ALV gaat door en zal ook via ZOOM digitaal bijgewoond kunnen worden. De lezing van Lost Coy door Dhr. Marcel Anker wordt uitgesteld tot een nader te bepalen tijdstip.

Maximum aantal deelnemers is gesteld op 30 deelnemers. Daarmee voldoen we aan de landelijke corona-normen. Dit aantal is reeds bereikt en we kunnen derhalve niet meer leden toelaten.

Voor de ALV en Lezing Lost Company gelden de volgende Corona regels:

-Bestuursleden VVAM treden op als Corona-politie!

-Wij dienen ons te houden aan deze maatregelen ook om te voorkomen dat Lebret een grote boete kan krijgen.

-De Horeca checklist is van toepassing:

1. Had je last van hoestklachten in de afgelopen 24 uur?
2. Had je last van neusverkoudheid in de afgelopen 24 uur?

3. Had je last van koorts (boven 38 graden) in de afgelopen 24 uur?
4. Had je last van benauwdheidsklachten in de afgelopen 24 uur?
5. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
6. Heb je het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
7. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

8. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Bij grote opkomst kunnen we voor de ingang bepalen dat er kleine groepen per keer naar binnen kunnen. Consumpties bij binnenkomst tijdens lunchpauze en na de lezing zijn voor eigen rekening. Mocht U een broodjesmaaltijd a 8.50 Euro willen bestellen kunt U dat opgeven. Uiterlijk 6 oktober moeten we het aantal opgeven.

NIEUWE DATUM!!

Op Zaterdag 10 Oktober 2020 houdt de VVAM haar 42ste Algemene Leden Vergadering in de Lebretzaal in Oosterbeek. De ALV begint om 10.30 uur. De zaal is vanaf 1000 uur geopend. In de middag volgt de lezing The Lost Company door Dhr. Marcel Anker.

AGENDA 42E ALV (OCHTEND) 1. Opening 2. Mededelingen en in memoriam 3. Verslag 41ste Algemene Ledenvergadering, d.d. 16 maart 2019 4. Nieuws van het Airborne Museum 5. Verkiezing bestuur 6. Jaaroverzicht 2019 7. Financieel verslag 2019 8. Verslag kascommissie 9. Begroting 2020 10. Situatie Engelse leden en relatie met Arnhem 1944 Fellowship 11. Programma 2020 12. Rondvraag 13. Sluiting

De vergaderstukken zullen aan het begin van de vergadering klaarliggen bij de ingang van de zaal. U kunt de stukken ook downloaden in het afgeschermde ledendeel van de verenigingswebsite (www.vriendenairbornemuseum. nl). Mocht u geen toegang hebben tot de website, dan kunt u de stukken ook digitaal ontvangen, vanaf twee weken vóór de vergadering. Stuurt u hiervoor een verzoek naar secretaris@vriendenairbornemuseum.nl

’s Middags, na de koffie, zal Marcel Anker een lezing houden over The Lost Company: C Company 2nd Parachute Battalion in Oosterbeek and Arnhem September 1944

De lezing is van 13.00u tot 15.00u (met pauze). Marcel Anker is als expert van de gevechten rond de Utrechtseweg op 18/19 sept. 1944 geen onbekende bij de Vereniging. Zijn boek uit 2017 The lost company beschrijft de verrichtingen van C Company tijdens de slag tot in detail. De compagnie kreeg op 17 september de opdracht de spoorbrug bij Oosterbeek te veroveren, wat niet lukte omdat de Duitsers de brug opbliezen. Tijdens de opmars naar het tweede doel, de Arnhemse Ortskommandantur, raakte de compagnie verwikkeld in staatgevechten rond de Utrechtseweg. Tot een link-up met de rest van het bataljon bij de verkeersbrug kwam het niet. Het gros van de eenheid werd krijgsgevangen gemaakt.
De lezing is gratis voor VVAM-leden. Niet-leden betalen €5 bij binnenkomst.

Opgave voor deelname ALV en/ of Lezing graag bij activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl

We hopen U zaterdag 10 oktober 2020 te kunnen begroeten!

zaterdag 10 oktober 2020

Lebret Zalen