Het kabinet heeft 12 maart 2020 vergaande maatregelen afgekondigd ten behoeve van de volksgezondheid als gevolg van het corona virus. Naar aanleiding hiervan stelt de VVAM de Algemene Leden Vergadering en lezing Lost Company gepland op zaterdag 21 maart uit.
Overige evenementen blijven vooralsnog gepland, maar in geval van uitstel daarvan zullen we U informeren via website VVAM, Facebook en mail als U zich reeds heeft aangemeld..
We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Otto van Wiggen
Voorzitten Vrienden van het Airborne Museum (VVAM)

Op Zaterdag 21 Maart 2020 houdt de VVAM haar 42ste Algemene Leden Vergadering in de Lebretzaal in Oosterbeek. De ALV begint om 10.30 uur. De zaal is vanaf 1000 uur geopend.

AGENDA 42e ALV (OCHTEND)

2. Mededelingen en in memoriam
  3. Verslag 41ste Algemene Ledenvergadering, d.d. 16 maart 2019
  4. Nieuws van het Airborne Museum
  5. Verkiezing bestuur
  6. Jaaroverzicht 2019
  7. Financieel verslag 2019
  8. Verslag kascommissie
  9. Begroting 2020
  10. Situatie Engelse leden en relatie met Arnhem 1944 Fellowship
  11. Programma 2020
  13. Sluiting

De vergaderstukken zullen aan het begin van de vergadering klaarliggen bij de ingang van de zaal. U kunt de stukken ook downloaden in het afgeschermde ledendeel van de verenigingswebsite (www.vriendenairbornemuseum. nl). Mocht u geen toegang hebben tot de website, dan kunt u de stukken ook digitaal ontvangen, vanaf twee weken vóór de vergadering. Stuurt u hiervoor een verzoek naar secretaris@vriendenairbornemuseum.nl

Na de ALV is er mogelijkheid tot een lunch van 1200-1300 uur.  Voor Euro 8,50 is er een lunch te reserveren bestaande uit

– Kop soep
-2 belegde broodjes per persoon,
-melk, jus d’orange, koffie en thee.

Middagprogramma

na de ALV, zal Marcel Anker een lezing houden over The Lost Company: C Company 2nd Parachute Battalion in Oosterbeek and Arnhem September 1944

De lezing is van 13.00u tot 15.00u (met pauze). Marcel Anker is als expert van de gevechten rond de Utrechtseweg op 18/19 sept. 1944 geen onbekende bij de Vereniging. Zijn boek uit 2017 The lost company beschrijft de verrichtingen van C Company tijdens de slag tot in detail. De compagnie kreeg op 17 september de opdracht de spoorbrug bij Oosterbeek te veroveren, wat niet lukte omdat de Duitsers de brug opbliezen. Tijdens de opmars naar het tweede doel, de Arnhemse Ortskommandantur, raakte de compagnie verwikkeld in staatgevechten rond de Utrechtseweg. Tot een link-up met de rest van het bataljon bij de verkeersbrug kwam het niet. Het gros van de eenheid werd krijgsgevangen gemaakt.

De lezing is gratis voor VVAM-leden. Niet-leden betalen €5 bij binnenkomst. Opgave voor deelname ALV en/ of Lezing graag bij activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl

Als U gebruik wilt maken van de lunch ook graag vermelden. Bij binnenkomst kunt U een lunchbon kopen. De lunch zal in buffetvorm worden opgediend.

We hopen U zaterdag 21 maart 2020 te kunnen begroeten!

Met Airborne Groet,

Activiteitencommissie VVAM