Nederlands
English

Welkom bij Vereniging vrienden v/h Airborne Museum

Header 01

Boekenshop

Welkom in de boekenshop van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum. Hier bieden wij verschillende uitgaves aan die betrekking hebben op de Slag om Arnhem of Airborne eenheden. Vul het aantal te bestellen boeken in bij betreffend artikel en vul daarna het bestelformulier in.

De genoemde prijzen zijn exclusief portokosten. Na het doorgeven van uw bestelling nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Let op: Voor producten uit de winkel van het Airborne Museum kunt U alleen terecht in de museumshop!

€ 0,00

2e hands boeken Operatie Market Garden en WO2

2e hands boeken Operatie Market Garden en WO2

De VVAM verkoopt een grote collectie boeken aangaande de operatie Market Garden en andere onderwerpen over de Tweede Wereldoorlog.

De lijst met boeken en prijzen is aan te vragen via w.boersma@wxs.nl

€ 12,00

The Horsa Mk 1. Arnhem and modification record plates

The Horsa Mk 1. Arnhem and modification record plates

Door Philip Reinders

Prijs is inclusief porto binnen Nederland.

€ 4,00

Cloud over Arnhem

Cloud over Arnhem

Cloud over Arnhem gaat terug naar de Slag om Arnhem in september 1944. Op 17 september 1944 landden de eerste Britse Airborne troepen in de omgeving van Oosterbeek waar Kate ter Horst in de voormalige pastorie naast de Oude Kerk woonde. Op verzoek van de Britten hielp ze met het opzetten van een eerste hulp post in haar huis. Kate ter Horst schreef haar ervaringen direct na de Slag om Arnhem. Cloud over Arnhem is aangevuld met talrijke foto´s waarvan sommige voor de eerste maal gepubliceerd worden. Journalist Willem de Bruin plaatste de Slag om Arnhem in een historische context.

Door Kate A. ter Horst-Arriëns, ISBN 978-90-78215-82-0, uitg. Kontrast, Oosterbeek 2009, 95 pag. geill. Engelse tekst.

€ 10,00

US Air Support Signals Teams, Arnhem Oosterbeek September 1944

US Air Support Signals Teams, Arnhem Oosterbeek September 1944

Door Wybo Boersma en Philip Reinders.
De geschiedenis van de 2 Amerikaanse verbindingseenheden die aan de 1e Britse Airborne divisie waren toegevoegd voor de radioverbindingen voor de luchtsteun.
Door allerlei redenen is deze verbinding nooit tot stand gekomen. Bijna alle Amerikanen werden krijgsgevangen gemaakt. Voor het eerste wordt het zo compleet mogelijke verhaal verteld.

38 pagina's, geillustreerd, kleur, Engelstalige tekst.

Prijs is inclusief verzendkosten.

€ 9,50

“Verscheurde Horizon, De Airborne Chaplains van Arnhem” door Chris van Roekel.

“Verscheurde Horizon, De Airborne Chaplains van Arnhem” door Chris van Roekel.

Uitgave van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum, Oosterbeek 1998. 139 pagina’s, geïllustreerd, ISBN:90-800085-8-3. Het boek geeft de geschiedenis weer van de vijftien Britse en drie Poolse geestelijken die tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 in Oosterbeek en Driel ingezet zijn. Ze maakten deel uit van het Royal Army Chaplain Department. Van dag tot dag volgen we de veldpredikers en aalmoezeniers die in een bijzondere positie de Slag om Arnhem beleefden. Ook vertelt de schrijver hoe hun leven na de slag verliep en hoe zij deze slag verwerkt hebben.

€ 5,00

“Bruintje Beer bij Arnhem” door Philip Reijnders en Wybo Boersma.

“Bruintje Beer bij Arnhem” door Philip Reijnders en Wybo Boersma.

Uitgave van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum, Oosterbeek 2006. 52 pagina’s, geïllustreerd. Het boekje vertelt over het gebruik van dummy parachutisten met de codenaam Rupert tijdens de Slag om Arnhem. Ook wordt de ontwikkeling van deze dummy’s en het gebruik tijdens andere acties beschreven. De laatste inzet in Nederland is tijdens de operatie Amherst in april 1945 in Drenthe geweest. Met technische gegevens over de dummy’s.

€ 5,00

“The Torn Horizon, The Airborne Chaplains at Arnhem” by Chris van Roekel.

“The Torn Horizon, The Airborne Chaplains at Arnhem” by Chris van Roekel.

Translation of the Dutch version of 1998. Published by Jan and Wendela ter Horst and Chris van Roekel. Oosterbeek 2000. In loving memory of Kate ter Horst. ISBN: 90-804-571-2-4.

€ 5,00

“Who was Who during the Battle of Arnhem” The order of Battle of Airborne Officers and Warrant Officers who fought at Arnhem in 1944 by C. van Roekel. 2e herziene druk

“Who was Who during the Battle of Arnhem” The order of Battle of Airborne Officers and Warrant Officers who fought at Arnhem in 1944 by C. van Roekel. 2e herziene druk

Van dit praktische boekje is in 1996 een tweede herziene druk verschenen. In de boeken van de Slag om Arnhem komt de lezer regelmatig namen van vooral officieren tegen. Het is niet altijd duidelijk bij welke eenheid deze dan gediend heeft. Een Order of Battle is dan onontbeerlijk. Hoewel de Order nooit helemaal compleet kan zijn, men weet gewoon niet de namen van alle officieren die mee naar Arnhem gegaan zijn, is dit het meest complete boek. De samensteller heeft steun gekregen van diverse deskundigen uit binnen en buitenland. Eventuele correcties en aanvullingen komen op de website van de Vereniging. Behalve de namen van officieren zijn ook de namen van de hogere onderofficieren toegevoegd. Twee kleurenplaten met de diverse medailles die verleend zijn zijn ook toegevoegd. Bij de namen staat wat er met deze militair gebeurd is, geëvacueerd, krijgsgevangen, gewond, gesneuveld of vermist. Er is nog een kleine voorraad zodat Who is Who nog leverbaar is. Enkele exemplaren hebben door de opslag kleine rugbeschadigingen gekregen vandaar dat de verkoopprijs op slechts € 5 + porto kosten gesteld is.

€ 5,00

“De Tommies komen!”, Dagboek van een Oosterbeeks meisje, septemberdagen 1944”

“De Tommies komen!”, Dagboek van een Oosterbeeks meisje, septemberdagen 1944”

Uitgave Airborne Museum “Hartenstein”. Oosterbeek 2009. 46 pagina’s, geïllustreerd, hard kaft. ISBN/EAN: 978-90-804571-4-0. Dit dagboek is een aangevulde heruitgave van het dagboek van Maria-Anne uit Oosterbeek. Het dagboek is in 1987 en 2007 door de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum uitgegeven. Dit dagboek van een 13 jarig meisje vertelt hoe een kind de Slag om Arnhem in haar huis in Oosterbeek-Laag beleefde. Zij was met haar familie in het centrum van de gevechten rond de oude kerk in Oosterbeek-laag. Ook geschikt voor kinderen.

€ 19,50

"Roll of Honour" door J.A. Heij. Geüpdate door een team geleid door Geert Maassen en Philip Reijnders. Uitgave: Vrienden van het Airborne Museum 2011, 271 pag.,Engelse tekst

'Roll of Honour' door J.A. Heij. Geüpdate door een team geleid door Geert Maassen en Philip Reijnders. Uitgave: Vrienden van het Airborne Museum 2011, 271 pag.,Engelse tekst

In 1986 gaf de Verenging Vrienden van het Airborne Museum voor de eerste maal de Roll of Honour van de gesneuvelden tijdens de Slag om Arnhem uit. Deze Roll of Honour was samengesteld door de heer J.A. Heij. Jan Heij hield zich al jaren bezig met onderzoek naar de gesneuvelde geallieerde militairen in Nederland en gold als een autoriteit op dit terrein. De samenstelling was tot stand gekomen met de toenmalige beschikbare gegevens. In de loop der jaren kwamen er steeds maar gegevens beschikbaar. Diverse archieven werden voor derden toegankelijk en ook andere onderzoekers leverden nieuwe gegevens aan. Dit resulteerde in diverse heruitgaven van de Roll of Honour. In 1987, 1993 en 1999 verscheen respectievelijk een 2e, 3e en 4e druk. In 2011 besloot de Vereniging een laatste herzien en aangevulde uitgave te maken. Inmiddels waren delen van de Roll of Honour gekopieerd in diverse boeken en stonden ook delen op internet.  Voor deze laatste uitgaven werd Jan Heij bijgestaan door een team geleid door Geert Maassen en Philip Reinders. In de 5e druk zijn ondermeer 24 nieuwe namen opgenomen terwijl 10 namen vervallen zijn omdat ze of niet betrokken waren bij de Slag om Arnhem of niet tengevolge van gevechtshandelingen omgekomen waren. Ook werden soms nieuwe gegevens bij de namen gevoegd en zijn nieuwe foto’s opgenomen.  Helemaal compleet zal de Roll of Honour nooit worden maar mochten er toch nog enkele nieuwe relevante gegevens opduiken dan zullen die gepubliceerd worden op de website van de Vereniging: www.vriendenairbornemuseum.nl

€ 20,00

Ministories

Ministories

In bijna elke nieuwsbrief en tegenwoordig in het Airborne Magazine publiceert de VVAM een zogenaamde ministory: een historisch stuk over een van de aspecten van operatie Market Garden. Elk ministory bevat een schat aan informatie en de meer dan 100 ministories die tot nu toe zijn uigekomen zijn gebundeld op een CD te bestellen.

Klik hier voor een lijst van verschenen ministories.

Prijs: Voor leden €20, voor niet leden €30.

€ 5,00

Airborne Magazine 2014 Nr 2

Airborne Magazine 2014 Nr 2

Inhoud:

 • Een nieuwe conservator voor het Airborne Museum
 • Najaarsbijeenkomst VVAM op 15 november 2014
 • De foto van Sem Presser
 • Slag om Arnhem 70 jaar
 • Foto's van Arnhem 1945 geschonken\
 • Battlefieldtour naar Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren van vrijdag 3 t/m zondag 5 oktober
 • De inzet van 'Jedburgh teams' in Nederland
 • Ministory 120 "Herinneringen aan onze belevenissen aan de Klingelbeekseweg in Arnhem, september 1944"
 • Programma 2014
€ 5,00

Airborne Magazine 2015 Nr 5

Airborne Magazine 2015 Nr 5

Inhoud

 • Robert Voskuil: Nieuwe directeur voor het Airborne Museum
 • Annemarie Hartgers: “Afternoon tea” in het Airborne Museum
 • Robert Voskuil: Tentoonstelling over de gebroeders Kuik
 • Ben Kolster: Leden in het zonnetje gezet tijdens de Algemene Ledenvergadering
 • Wybo Boersma: “Weggemoffeld” boekbespreking
 • Wybo Boersma: “De Verschrikking van de nacht” boekbespreking
 • Robert Voskuil: Actie om het graf van Hedrika van der Vlist te behouden
 • Een correctie: Het aantal bij Arnhem gebruikte Eureka bakens
 • Eric Paap: Verklaring Bestuur VVAM inzake de auteursrechten 5e editie Roll of Honour
 • Robert Voskuil: Ministorie van veteraan Laurie Weeden
 • Ministory 122 Laurie Weeden: ”In de Perimeter, September1944”
€ 5,00

Airborne Magazine 2016 Nr 7

Airborne Magazine 2016 Nr 7
Inhoud:
 • Van de redactie
 • Ben Kolster: Recente ontwikkelingen in de relatie tussen de Vereniging Vrienden en het Airborne Museum
 • Wybo Boersma: Battlefield tour op zaterdag 10 september
 • Wybo Boersma: Battlefield tour rond de  Oude Kerk in Oosterbeek
 • Robert Voskuil: Plannen voor de sloop van Hotel Dreyeroord
 • Tentoonstelling “Going Home, Jozef and Emilia”
 • Wybo Boersma: Tweede hands boeken in de verkoop
 • Wybo Boersma: 30 september t/m/ 2 oktober: Battlefield tour Hürtgenwald
 • Extra ledenvergadering op zaterdag 19 november 2016.
 • Roland Boekhorst: Bijzondere parachutistenhelm geschonken aan het Airborne museum
 • Robert Voskuil: Ans Kremer overleden
 • Wybo Boersma: Boekrecensies
 • Scott Revell: Ministorie 123, De dood van een Duitse generaal tijdens de Slag om Arnhem, deel 2
 • Programma 2016
€ 5,00

Airborne Magazine 2016 Nr 8

Airborne Magazine 2016 Nr 8
Inhoud:
 • Uitnodiging voor de Extra Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum op 19 november 2016
 • Robert Voskuil: Hotel Dreyeroord: de huidige stand van zaken
 • Wybo Boersma: Boekje over Air Support teams
 • Tentoonstelling: Ego. ‘Vergeet mij niet’
 • Herbegrafenis van twee militairen op de Airborne Begraafplaats
 • Zes onbekende soldaten na 72 jaar geïdentificeerd
 • Boekrecensis door Wybo Boersma
 • Robert Voskuil: Regimental Aid Post in de Concertzaal
 • Persbericht: Koninklijke Onderscheidingen
 • Wybo Boersma: Een bijzonder embleem uit de collectie van het Airborne Museum.
 • Persbericht: ‘B Company Arrived, The Men’
 • Niall Cherry: Ministory 124. Hotel Dreyeroord, September 1944
 • Programma 2016
€ 5,00

Airborne Magazine 2016 Nr 9

Airborne Magazine 2016 Nr 9

Inhoud:

 • Uitnodiging voor de 38ste Algemene Leden Vergadering van de Vereniging Vrienden en het Airborne Museum
 • Wybo Boersma ontvangt de “Richard Holmes Award”
 • Robert Voskuil:In memoriam Peter Wilkinson
 • Persbericht: Kleine expositie over Audrey Hepburn
 • Robert Voskuil: Dreyeroord blijft bestaan
 • Wybo Boersma: Het uitladen van de Horsa glider
 • David van Buggenum, Hans en Dick Timmermans: Ministory nummer 125, Opgravingen bij de Oude Kerk in Oosterbeek
 • Programma 2017
€ 5,00

Airborne Magazine 2015 Nr 10

Airborne Magazine 2015 Nr 10

Inhoud:

 • Huize Hartenstein teruggebracht in oorspronkelijke staat
 • Interview Ben Kolster
 • Koninklijke onderscheidingen mevr W. Rieken en mevr W. Keus
 • Menselijke resten gevonden op terrein Dreyeroord
 • Helm van SS-Brigadeführer Heinz Harmel
 • British Empire Medal voor Hiltje van Eck
 • Nieuwe catalogus Airborne Museum
 • Boekrecensie: Gesneuvelde Waarheid
 • Ministory no 126: Herinneringen van een achtjarige jongen aan de Slag om Arnhem

Uw persoons gegevens